sobota 14. října 2017

Nákupy z Aliexpressu | Podzimní boty na podpatku

Ahoj :)

Jak užíváte krásného slunečního počasí? :) Já bohužel nemocně, už delší dobu marodím a ne se z toho vyhrabat. A proto jsem se rozhodla udělat si malou radost.


Dlouhou dobu jsem se kochala na aliexpress.com krásnými botičkami na podpatku vhodné spíše pro jarní / podzimní období. Musím se přiznat, trvalo mi dlouho než jsem sebrala odvahu a botky objednala. A vůbec toho nelituji! Jste zvědaví? :)

Pamatuji si, kolik lidí mě od nákupu odrazovalo. Především kvůli kvalitě, která se může po chvíli rozpadnout. Nemusím trefit velikost. Zbytečně vyhodím peníze oknem, protože přijde něco daleko horšího, než se očekává. Ať tak, či tak, je to prostě Čína! Tou si neudělám dobrou vizitku.

Kdežto u mě to byla láska na první pohled, veškeré nahlodávání mé maličkosti šlo stranou. Risk je zisk. A v tomhle případě to byla opravdu výhra! :) Botky jsem zakoupila -> zde <- 

Důležité je sledovat různé nabídky, především hlídat si tzv. feedback (zpětnou vazbu). Nejlepší je, pokud se objeví recenze přímo s fotografií, která má nejvíce hvězdiček (blížící se ke 100% spokojenosti). Já měla to štěstí, že tam bylo mnoho kladných komentářů i fotek, hodně si chválili dodavatele. Nebylo nad čím váhat. Jediné, co mi dělalo starosti, bylo trefit správnou velikost. Ale doteď mi bylo přáno.



Je dobré hodně přeměřovat a číst instrukce. Tenkrát jsem objednávala jedné osobě mikinu (kvalita katastrofa), velikost se musela brát o dvě čísla tuším větší, než skutečně měl v té naší. Tady jsem se řídila touto přehlednou tabulkou. Určitě je dobrým vodítkem, správnou volbou.

Moje velikost je 36-37 v té naší velikosti (European Size), délku stélky (Foot length) mám 23 cm. Můj kámen úrazu bylo rozhodnout se. Zvolit těsnou kombinaci, nebo raději o půl centimetru větší? Co myslíte? :) Vzala jsem 6,5 - tedy délku stélky 23,5 cm. Teď kolikrát přemýšlím, zda to byla dobrá volba. Když mám slabé ponožky, nožka klouže, ale není to tak hrozné. Dá se v tom chodit, je to o zvyku. Zatímco teď na podzim si myslím, že je to akorát, neboť nosím teplé ponožky a místo se tak zaplnilo. 

Zvolila jsem si barvu hnědou, na stránce uvedené jako yellow (žlutá). Časem asi zvážím i ty černé - ach to rozhodování, to bylo něco. Barva dle popisu uvedená na stránce sedí. 



A design, samotný produkt? Kromě již zmíněné barvy a malého zápachu, který na vzduchu vymizí, jsem s botami spokojená. Nemůžu prozatím moc hodnotit, měla jsem je venku prozatím poprvé. Ale mohu říct, že na nohou jsou příjemné a dobře se v nich chodí. Co mě však maličko mrzí je, že u jedné boty se mi "zadrhává" zip do toho kožíšku. Jelikož mám i úzké nohy, vršek boty ji tak dobře nepřilne. Ale nevidím to jako záporný bod. Špička boty se vlivem chůze mačká, ale řekla bych, že to k tomu patří. Podrážka má vlnky, které se přizpůsobí jakémukoliv povrchu. Lehce viditelné je lepidlo, kterým je podrážka přilepena k vršku boty. Vnitřek boty je zateplený slabým kožíškem, u materiálu bot je uvedena kůže a kaučuk. Dle mě o kůži nejde. Nevím teď, k čemu bych to přiřadila. 



Co se týče samotné dopravy a ceny, jsem mile překvapená, až moc. Rychlé dodání oceňuji, opravdu jsem to nečekala. 5. září 2017 jsem botky objednala a již 20. září 2017 jsem je měla už doma. Stály mě 12, 92 Euro, v přepočtu na naše 345, 37 Kč, což je dle mého opravdu nádherná cena. Vřele botky doporučuji. 

A co vy, zaujaly vás? :) Co vy a nákupy na Aliexpressu? :) 

Užívejte podzimu, 

vaše Alciellë 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu i milý komentář :).